Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 kisebb répa
- 2 kisebb zöldség
- kis darab zellergumó
- 2 nagyobb gomba
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- ½ citrom
- vegeta, só
- tárkony, babérlevél, őrölt bors
- olaj
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük (a tárkonyból csak keveset szórunk rá, a többit a vége felé tesszük bele!) és így pároljuk egy kis ideig. Ezután beledobjuk a felkarikázott zöldségeket és így együtt is pároljuk egy rövid ideig. Felöntjük vízzel, utánaízesítjük és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és beletesszük a többi tárkonyt. Pár perc alatt összeforraljuk, és mielőtt levesszük a tűzről, citrom levével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.