Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- ½ dl rum
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- ½ sütőpor
- 50 dkg szilva
- fahéjas porcukor
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet – amibe előzőleg belekevertük a sütőport – a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Tipp: Szilva helyett készíthetjük sárgabarackkal, ha épp annak van szezonja! (Legalább olyan finom, mint szilvával!!)