Hozzávalók:
- 25 dkg orsótészta
- 20 dkg füstölt, főtt sonka
- 2 alma
- 3-4 csemegeuborka
- 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
- 5 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál szójaszósz
- ½ csokor petrezselyemzöld
- só, késhegynyi cayenne bors
- pár csepp citromlé
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A sonkát, a kicsumázott almát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A majonézt a tejföllel meg a szójaszósszal simára keverjük, sóval, citromlével ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és a cayenne borssal fűszerezzük. Végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.