Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 evőkanál citromlé
- 20 dkg gépsonka
- 40 dkg hosszú szemű rizs
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dl húsleves (kockából)
- 10 dkg reszelt sajt
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk. A vajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a gombát. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és kissé megpirítjuk. A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.