Rafaello szelet

Hozzávalók:

  A fehér tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ citrom leve

A barna tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • ½ csomag sütőpor

A krémhez:

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való)
  • 3-3,5 dl tej
  • 25 dkg Rama margarin

Díszítéshez:

  • csokireszelék

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165°C fokon 15 percig sütjük. Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165°C fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.

Vélemény, hozzászólás?