Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2+2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg rizs-vadrizs keverék
- 2,5 dl húsleves (kockából)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- só, bors
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 csipet kakukkfű
- 6-8 bazsalikomlevél
- 10 dkg főtt kukorica vagy kukoricakonzerv
- 1 evőkanál margarin
A húst vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a szójaszósszal, lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk. 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, a felét sütőedénybe tesszük, rádobjuk a leöblített rizst, aláöntjük a forró húslevest, lefedjük, és 200 ´C fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk (25 perc!). A maradék hagymához adjuk a felkockázott paradicsomot levével együtt, sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül 20 percig főzzük. Egy másik edénykében 2 evőkanál vízzel puhára pároljuk a zöldborsót. A húst megszórjuk a rizsliszttel, és 2 evőkanál felforrósított olajban, folyamatosan kevergetve 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsommártást, a kakukkfüvet, a felaprózott bazsalikomot, végül utánasózzuk és összepároljuk. A rizshez keverjük a margarint, majd a lecsepegtetett zöldborsót és kukoricát. Kiborítjuk egy húsos tálra, közepébe púpozzuk a pulykacsíkokat és azonnal tálaljuk.