Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg bambuszrügy
- 4 db zöldpaprika
- 2 evőkanál chilipaszta v. összedarabolt chilipaprika
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál étkezési keményítő
- 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg tört mogyoró
- 2 db paradicsom
- 50 dkg spagetti tészta
- só, bors, olívaolaj
A csirkemelleket csíkokra vágjuk és egy szál finomra vágott répával olívaolajon lepirítjuk. A kockára vágott kaliforniai paprikákat és paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal, szójaszósszal és chilivel/pasztával ízesítjük. Hozzáadjuk a tört mogyorót is, majd ízlés szerint puhára főzzük vagy kissé ropogósra hagyjuk. Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáöntjük és összeforraljuk. A spagettit sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük és szójaszósszal ízesítjük. A bambuszrügyet, az egészen vékony csíkokra vágott répát, zöldpaprikát, hagymákat kevés olajon lepirítjuk, szójaszósszal és kevés olívaolajjal összekeverjük, majd a tésztához adjuk. A zöldségeket úgy osszuk el, hogy a csirkéhez és a tésztához is jusson mindenből.Egy két perc alatt összeforrósítjuk és ezzel tálaljuk a csirkét.