Keleti csirkefalatok pirított tésztával

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 dkg bambuszrügy
  • 4 db zöldpaprika
  • 2 evőkanál chilipaszta v. összedarabolt chilipaprika
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros)
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg tört mogyoró
  • 2 db paradicsom
  • 50 dkg spagetti tészta
  • só, bors, olívaolaj

A csirkemelleket csíkokra vágjuk és egy szál finomra vágott répával olívaolajon lepirítjuk. A kockára vágott kaliforniai paprikákat és paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal, szójaszósszal és chilivel/pasztával ízesítjük. Hozzáadjuk a tört mogyorót is, majd ízlés szerint puhára főzzük vagy kissé ropogósra hagyjuk. Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáöntjük és összeforraljuk. A spagettit sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük és szójaszósszal ízesítjük. A bambuszrügyet, az egészen vékony csíkokra vágott répát, zöldpaprikát, hagymákat kevés olajon lepirítjuk, szójaszósszal és kevés olívaolajjal összekeverjük, majd a tésztához adjuk. A zöldségeket úgy osszuk el, hogy a csirkéhez és a tésztához is jusson mindenből.Egy két perc alatt összeforrósítjuk és ezzel tálaljuk a csirkét.

Vélemény, hozzászólás?