Hozzávalók (6-8 személyre):
- 1 adag piskótakeverék
- 1 dl Grand Marnier likőr
- olaj, a kikenéshez
- porcukor, a szóráshoz
A töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg sózatlan, puha vaj
- 10 dkg darált mandula
- 3 dl tejszín, felverve
- 2 kivi, meghámozva és hosszában elnegyedelve
- 25 dkg eper
- 2 érett sárgabarack, félbevágva és kimagozva
Melegítsük elő a sütőt 180 ´C-ra. Olajozzunk ki egy 23×33 cm-es lapos tepsit és tegyünk bele sütőpapírt. Készítsük el a piskótatésztát és öntsük bele. Süssük 15-20 percig, amíg pirulni kezd. Kissé hűtsük ki, majd fordítsuk ki egy porcukorral megszórt sütőpapírra. A torta széleit vágjuk le. Vágjuk a tésztát egy 23×23 és egy 23×10 cm-es négyszögre. Mindkét darabot locsoljuk meg a Grand Marnier-val. Kenjünk ki és papírral béleljünk ki egy kenyérsütőformát. A nagyobbik piskótadarabbal óvatosan béleljük ki a forma alját és oldalait. A töltelékhez keverjük krémesre a porcukrot és a vajat. Dolgozzuk bele a darált mandulát, végül óvatosan keverjük hozzá a habbá vert tejszínt. Kenjünk egy vékony réteg krémet a tésztára. Rendezzük a tészta hosszában a krémre a kiviket. Kenjünk egy újabb réteg krémet a kivire, majd rendezzük rá az epreket. Ismét krém következik, majd a félbevágott sárgabarackok. Utoljára kenjük rá a megmaradt krémet. Az egészre helyezzük rá a kisebbik, félretett piskótalapot. Takarjuk le sütőpapírral és a forma tetejével lefelé tegyük a hűtőszekrénybe 6 órára. Óvatosan borítsuk ki egy hosszúkás tálra és távolítsuk el a papírt a süteményről. Hidegen, vastag szeletekre vágva tálaljuk.