A borsos kalács finom. Ez axióma. Ezért sütjük, ezért esszük.
FIGYELEM! Fogyasztása hamar függőséget okoz, elhízást eredményez, megterheli az emésztőrendszerünket, és egyéb borzasztó dolgok történhetnek velünk.
ELKÉSZÍTÉSE CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Hozzávalók a tésztához:
- 2kg búzaliszt
- 1 liter tej
- 4 ek cukor
- 10dkg élesztő
- 2 ek só
- 5 tojássárgája
- 1dl olvasztott zsír
- 1dl étolaj
Hozzávalók kenceficéhez:
- 3 nagy doboz tejföl
- 1dl étolaj
- 2 teáskanál só
- 3/4 csomag őrölt feketebors
A hozzávalókból lesz aztán a borsoskalács…

A tésztából valamekkora darabokat vágunk, majd valahogy ilyen kis izéket csinálunk belőle. Ezt úgy kell, hogy nagyon sokat próbálgatjuk, közben lehet sört inni, és a végén ez lesz. Ennyi a titok.

Ez majdnem végeredmény, itt már megsült, csak még nincs összetejfölözve. De van rajta köménymag, ami valójában nem kellene rá, de mi szeretjük. Szóval nem véletlen szóródott rá. Ahhoz, hogy rajta is maradjon, előtte a tésztát bekentük tojásfehérjével. Az úgyis maradt a dagasztásnál. Ha valaki nem szereti a köménymagot, ne tegyen rá. Vagy tegyen, de mi szóltunk!