Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg babapiskóta
- 3,5 dl száraz fehérbor
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt szilva vagy füge
- 7 dkg durvára vágott dió
- 4 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 citrom leve és lereszelt héja
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig „becsíkozzuk” olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk.