Somlói galuska

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • durvára vágott dió
  • 10 dkg mazsola
  • ízlés szerint meggy
  • rum
  • 1 cs. babapiskóta
  • tejszínhab a díszítéshez

A mazsolát 1-2 órán át áztatjuk 1 dl rumban. A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a meggyet és a vajat, és még melegen a lerakott piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Vélemény, hozzászólás?