Vendégeink nagy örömére szoktuk ezt az ételt elkészíteni. Nem túl bonyolult, főleg, ha tortilla lapokat készen vesszük – az is nagyon finom, és így a munka is kevesebb… Jöjjön tehát a recept,sorrendben előbb a tészta, majd a salsa szósz. és végül a ragu elkészítését olvashatjátok.
Tortilla
(kb. 2 személyre):
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- ½ csomag sütőpor
- Langyos tej
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
Langyos tejjel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. Nagyjából egyforma méretű golyókat formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Serpenyőben, nagy lángon, zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük (Nagyon rövid idő kell neki!). A készeket melegen tartjuk.
Paradicsomsalsa:
- 50 dkg paradicsom
- ½ piros californiai paprika
- 1 kisebb fej lilahagyma
- só, cukor, őrölt római kömény
- 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 lime
- 1 kis csokor korianderzöld
A paradicsomot és californiai paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát nagyon finomra aprítjuk. Lime-ot facsarunk rá, ízesítjük a többi hozzávalóval, megszórjuk az aprított korianderzölddel és alaposan összekeverjük. Legalább öt órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, de nyugodtan elkészíthetjük fogyasztás előtt akár egy nappal is!
(Fontos! A római kömény nem összetévesztendő a sima köménnyel és a korianderzöld sem a koriandermaggal!! Télen javaslom hozzá a hámozott paradicsomkonzervet, mert a sima paradicsom elég „semmilyen ízű”!)
Hústöltelék:
- 40-50 dkg darált marhahús
- 1 közepes fej hagyma
- kevés só, őrölt bors
- Taco fűszerkeverék (a tasak előírása szerint!)
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- olaj
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk. Rátesszük a darált húst, a fűszerekkel megszórjuk és megpároljuk.
A tésztába rakunk egy kis marharagut, salsát , tejfölt, reszelt sajtot, feltekerjük és máris fogyaszthatjuk.