Ananászos-túrós süti

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • tepsi kikenéséhez vaj, liszt

Krém:

  • 1 csomag tehéntúró
  • 3 dl tejszín
  • 1 habfixáló
  • 1 konzerv ananász
  • 1 citrom héjja
  • 1 natúr joghurt
  • 1/2 csomag étkezési zselatin
  • porcukor

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivazajott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük.

Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a teszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héjját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük. A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük, és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!!!!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez, és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?