Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 25 dkg füstölt sonka
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só, bors, oregano
- 10 dkg chedar sajt
A tésztát sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát és a gombát felszeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt sonkát és a gombát. Hozzáadjuk az 5 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük sok oreganoval. Kevés vizet öntünk rá és kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a reszelt parmezánt és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt tésztával. Kivajazunk egy tűzálló tálat beleterítjük a szószos tésztát, tetejére reszeljük a chedar sajtot és pár percre a sütőbe tesszük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.