Hozzávalók:
- 30 dkg makaróni
- 20 dkg füstölt, főtt sonka
- 3-4 csemegeuborka
- 1 húsos, piros színű paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- só, csipetnyi őrölt bors
A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük, és enyhén sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A sonkát, az uborkát meg a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Megjegyzés: Készíthetjük makaróni helyett orsótésztával is!