Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kisebb cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 1-1 zöld és piros húsú paprika
- 20 dkg paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- só, bors
- 60 dkg gomba
- 4 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 4-5 szál petrezselyemzöld
A római tálat használat előtt 1/2 órával beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkinit hámozatlanul felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket a tálba terítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és borsot, összekeverjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe és 220 ´C-ig melegítve, puhára pároljuk benne a zöldségeket (40 perc). A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húslevest felforrósítjuk. Kivesszük a tálat a sütőből, a gombát, a rizst és a húslevest lazán a zöldségekhez keverjük, lefedjük. Visszatesszük a sütőbe és 200 ´C-on további 30 percig pároljuk. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a sütőedényben tálaljuk. Reszelt parmezánt vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá. Önálló ételként is kitűnő!