Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg gomba
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,25 dl tejszín
- 1,25 dl száraz fehérbor
- só, bors
- 1 tojás
- 40 dkg főtt sonka
- 8 dkg reszelt ementáli sajt
- 2 kis paradicsom
- petrezselyemzöld ízlés szerint
A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kiszedjük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, felöntjük a fehérborral és tejszínnel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle és egymás mellé helyezzük a tepsibe. Paradicsomszeleteket teszünk közé és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk a sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. (Ropogós saláta-fűszeresöntettel-, vagy barna kenyér illik hozzá.)