Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg csirke- vagy pulykamell
- 2 ek. Worchester/szójaszósz
- 1 nagy fej hagyma
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg champion gomba
- 1 ek. rizsliszt
- 4 ek. olaj
- 20 dkg tisztított zöldborsó
- 1 kk. kurkuma
- 1 dl száraz fehérbor
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 húsleveskocka
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 3 szál újhagyma
- 3 szál majoránna
A húst megmossuk, apróra felkockázzuk, meghintjük a Worcester/szójaszósszal, fél órát pihentetjük. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát finomra, a sárgarépát és a gombát szeletekre vágjuk. Meghintjük a húst rizsliszttel, és a felforrósított olajban megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, gombát, zöldborsót, kurkumát, bort és az elősütött húst. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt az egészet puhára pároljuk, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel.
4 dl vizet felforralunk a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben (180 C) puhára pároljuk (20-25 perc). Lazán a zöldséges csirkeraguhoz keverjük, díszítésként megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a majoránnával.